25 Ocak 2010 Pazartesi

>muhallebili elmalı kek

>













MALZEMELER :
3 Ad. Yumurta
3 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1 çay bardağı süt
3 adet orta büyüklükte kırmızı elma
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı buğday unu



MUHALLEBİSİ İÇİN :
1/2 litre süt
5 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı buğday unu
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şeker karıştırıldıktan sonra içine yoğurt,süt,sıvı yağ,margarin,un ve kabartma tozu katılarak kek hamuru hazırlanır.Orta büyüklükte yuvarlak tepsiye yarısı dökülür.Elmalar rendelenerek kek hamurunun üzerine dökülür.Tarçın ve ceviz ilave edilir.(İsteğe göre)Kalan kek hamuru üzerine dökülerek fırına verilir.
Muhallebisi :
Tencerenin içine un,nişasta,şeker,vanilya,süt ve margarin eklenerek karıştırılır.Kısık ateşte katılaşıncaya kadar pişirilir ve fırından alınan soğutulmuş kekin üzerine sıcak olarak dökülür.İsteğe göre üzerine hindistan cevizi veya meyve reçellerinin herhangi biri ilave edilerek süslenir.

Afiyet olsun.

1 yorum:

e

SiteEkle.Com.Tr