24 Şubat 2010 Çarşamba

>Tavuklu Düğün Çorbası

>

MALZEMELER:

0,5 kg tavuk eti ( isteğe göre )
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yağ
2 su bardağı yoğurt
6 su bardağı et suyu veya su
1 adet yumurtanın sarısı
1 limonun suyu
tuz


HAZIRLANIŞI:

Tavuk etleri pişirilerek küçük parçalara bölünür. Et suyunun içerisine ayrı bir kapta un, yoğurt,
yumurta sarısı ve limon iyice karıştırılarak et suyundan da 2 çorba kaşığı katılarak kaynayan suyun içine yavaş yavaş ilave edilir. Küçük parçalara bölünmüş etler de katılır. Tuzu konularak biraz daha kaynatılır. Yağın içerisinde kızdırılan pul biber çorbaya katılarak servise sunulur.


AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr