9 Şubat 2010 Salı

>Portakal Kaselerinin İçinde Bademli Puding Keyfi

>


MALZEMELER:
4 adet portakal
100 gr. badem içi
1 paket hindistan cevizi
MUHALLEBİSİ İÇİN :
Yarım litre süt
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
Önce portakallarımızı yıkayalım. Yıkadıktan sonra portakallar ikiye kesilerek meyve sıkacağı veya mutfak rabotunda suyu sıkılarak kabuklarından çanaklar elde edilir.
Kenarda bekletilerek muhallebisi hazırlanır. Tencerenin içerisine muhallebi malzemeleri katılarak kısık ateşte pişirilir. Portakal kaselerinin içerisine doldurulur. İsteğe göre badem, fındık
içi veya meyve dilimleriyle süslenebilir.
AFİYET OLSUN.

1 yorum:

e

SiteEkle.Com.Tr