6 Şubat 2010 Cumartesi

>MUHALLEBİLİ KITIR KADAYIF TATLISI

>


















MALZEMELER:
Yarım kilo kadayıf
300 gr fındık içi
1litre süt
1 Paket margarin
6 fincan şeker
1 paket vanilya
3 fincan un

HAZIRLANIŞI:
Kadayıf tencereye konulur. 1 paket margarinin yarısı ile kadayıf kısık ateşte kızarana kadar pişirilir.Kızardıktan sonra fındık içleri robotta kıyılarak 2 fincan şekerle birlikte kadayıfa ilave edilir. MUHALLEBİNİN HAZIRLANIŞI:
1 litre sütün içerisine 3 fincan un, 4 fincan şeker.1 çorba kaşığı margarin katılarak kısık ateşte pişirilir.Pişmeye yakın vanilya katılır.
Daha sonra kadayıfın yarısı tepsiye yayılır.Üzerine muhallebisi dökülür.Geri kalan kadayıf üzerine dökülerek soğuması için dolaba konur. Soğuduktan sonra servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr