12 Şubat 2010 Cuma

>Patatesli Kol Böreği

>

































MALZEMELER:


İÇ MALZEMESİ:


3 adet patates
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı


HAMUR MALZEMELERİ:


1 Kg un
1 çay bardağı sıvıyağ 1,5 çay kaşığı tuz
yaklaşık 3 su bardağı su




HAZIRLANIŞI:


Önce iç malzemesi hazırlanır. Soğan ve patatesler ince bir şekilde kıyılarak ; tuz karabiber yağ
karıştırılır. Hamur malzemeleri de karıştırılarak kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır.
Bezelere ayrılarak daire şeklinde açılır. İki kenar aynı noktada ( zarf şekli verilerek)
harç konulur. Rulo şeklinde tepsiye dizilir. İsteğe göre üzerine yoğurt , yağ yumurta sarısı sürülerek fırına verilebilir.




AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr