MALZEMELER:
Yarım kg ıspanak
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
HAMUR MALZEMESİ:
1 kg un
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı tuz
kulak memesi kıvamında olacak şekilde ; yaklaşık 3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Önce hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesi kıvamında hazırlanır.
Bezelere ayrılarak daire şeklinde açılır. İç malzemesi daha önceden yıkanıp kıyılarak içine malzemeleri katılır.Daire şeklinde açılan iki kenarı aynı noktada birleştirilerek ( zarf şekli verilerek) iç harç koyulur. Rulo şeklinde sarılarak tepsiye dizilir. Üzerine isteğe göre 1 çorba kaşığı yoğurt , yumurta sarısı , 1 çorba kaşığı yağ karıştırılarak böreğin üzerine yağlanarak fırına sürülür.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder