23 Şubat 2010 Salı

>Bazlama

>

MALZEMELER:
1 kg un
1paket pakmaya
yarım çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı çörek otu ve susam
kulak memesi kıvamında olacak şekilde aldığı kadar su(yoğurulurken)

HAZIRLANIŞI:
Pakmaya 1 bardak ılık suyun içinde şekerle birlikte kabartılır.Kabarınca bütün malzemeler
karıştırılarak yoğurulur.1 saat bekletilir.Hamur kabardıktan sonra yumruk şeklinde bezelere ayırarak elle bastırılarak yuvarlak yapılır. Çörek otu susamı serpilir. Kısık ateşte saçta yada
yağsız tavada pişirilir.

AFİYET OLSUN.

1 yorum:

  1. >artık hızına yetişemiyom hergün değişik tarifler ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

e

SiteEkle.Com.Tr