27 Şubat 2010 Cumartesi

>ETLİ NOHUTLU YAPRAK DOLMASI ( TOKAT DOLMASI )

>


MALZEMELER :

300 gr. asma yaprağı
isteğe göre tavuk eti ,kıyma veya kırmızı et
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kırık aşurelik buğday
1 çay bardağı ince bulgur
taze soğan,taze nane,maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
25 gram tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz , karabiber


HAZIRLANIŞI:

Akşamdan ıslatılan nohut pişinceye kadar kaynatılır. Yıkanan buğday, nohut,bulgur ve yeşillikler bir kapta karıştırılır. İçine yağ salçalı su hazırlanarak tuz atılır, ve bunlar karıştırılır.
Daha sonra kaynak suyun içerisine batırıp çıkardığımız yaprakları hafifçe sıkıp saplarını kestikten sonra hazırladığımız harçtan koyarak sararız. Etler tencerenin dibine konarak sarılan sarmalar yerleştirilir. Hizasında su konularak pişirilir. Üzerine tereyağın içinde kuru nane kavurarak dolmanın üzerine gezdirilir.

NOT: Yaprak sarmalarının dağılmamaları için üzerlerini porselen bir tabakla kapatabilirsiniz

AFİYET OLSUN.

1 yorum:

  1. >hımm çok güzel gözüküyorr ve değişik bir tarif ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil

e

SiteEkle.Com.Tr