2 Şubat 2010 Salı

>AYVA TATLISI

>MALZEMELER:
4 adet orta boy ayva
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yarım limon suyu
3-4 adet karanfil
kaymak veya 1 paket krem şanti





HAZIRLANIŞI:

Ayvalar yıkanır ve kabukları soyulur. Çekirdekleri yuvasından temizlenerek karanfillerle beraber geniş bir tencereye konur. Şekeri , suyu ilave edilerek kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirilir.
Üzerilerine bir çay kaşığı şeker serpilir. Kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
Soğuduktan sonra ceviz veya fındık konulur. İsteğe göre kaymak veya krem şanti ilave edilebilir.
krem şanti bir su bardağı süt veya su ile çırpılarak hazırlanır.


AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr