21 Şubat 2010 Pazar

>Trakya Tavuklu Mantı

>



MALZEMELER:
Hamur malzemesi:
500gr. un
1 çorba kaşığı tuz
kulak memesi olacak şekilde yaklaşık 2,5 su bardağı su
İç malzemesi:
İsteğe göre:Tavuk göğüs eti
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı yağ
1 çay kaşığı tuz,karabiber
3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Tavuğun göğsü haşlanır.İnce ince didiklenir. Suyu kenarda bekletilir.Pilavı hazırlanır.Tencereye yağ konularak pirinçler biraz kavrulur.3 su bardağı kaynar su ve tavuk etleri katılarak suyu çekene kadar pişirilir.Tuz ve karabiber katılır.Ocaktan alınarak hamur açılıncaya kadar bekletilir.
Hamur malzemeleri karıştırılarak çok sert olmayan hamur elde edilir.Bezelere ayırdıktan sonra oklavayla açılır.Sonra ikişer santim uzunluğunda karelere kesilir.Ortalarına hazırlanan içten konarak poğaça şeklinde kapatılır.Yağlanmış tepsiye dizilerek fırına sürülür.Hafif kızardıktan sonra üzerine et suyu dökülerek tekrar fırına sürülür.Suyunu çekinceye kadar pişirilir.İsteğe göre ayran ile servis edilebilir.

AFİYET OLSUN.

1 yorum:

  1. Hemen deneyeceğim bu tarifi çok lezzetli görünüyor ve anneannemin tarifine benziyor :))

    YanıtlaSil

e

SiteEkle.Com.Tr