10 Mart 2010 Çarşamba

>ÇİKOLATALI BAL KABAĞI PASTASI

>
MALZEMELER:

1 kg bal kabağı
2 su bardağı şeker

MUHALLEBİSİ İÇİN:

2 su bardağı süt
5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
2 paket bisküvi

ÜZERİ İÇİN:

isteğe göre; Hindistan cevizi
fındık içi veya ceviz
1 paket kremşanti
1 su bardağı su veya süt
HAZIRLANIŞI:

Kabaklar akşamdan 2 su bardağı şeker katılarak bekletilir. Sabah kısık ateşte su ilave etmeden
pişirilir. Cam kaseye suyu süzülerek alındıktan sonra çatalla ezilir ve kenarda bekletilir.
Biraz tarçın eklenir. Muhallebi malzemeleri konularak kısık ateşte pişirilir.Cam tepsiye önce bir sıra bisküvi dizilir.Kabak harcı konulur. Bu işlem kabak harcı bitene kadar 1 sıra bisküvi 1 sıra kabak şeklinde dizilir. İşlem bittikten sonra çikolatalı muhallebi üzerine dökülür.Daha sonra 1 paket kremşanti 1 çay bardağı su veya süt ile çırpılarak pastanın üzerine sürülür. Üzeri süslenerek dolapta soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis edilir.


AFİYET OLSUN.


3 yorum:

  1. >canım çok güzel gözüküyor eminim tadıda harikadır. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. >Merhaba. Nefis bir pasta, ellerinize sağlık. Afiyetler olsun. Dantelleriniz de çok hoş, güzel günlerde kullanın. Sevgiler.

    YanıtlaSil

e

SiteEkle.Com.Tr