6 Mart 2010 Cumartesi

>TAVUKLU NOHUTLU MEVLİT PİLAVI

>

MALZEMELER:
İsteğe göre 2 adet tavuk göğüs eti
2 su bardağı pirinç
50 gr.Tereyağı veya margarin 1 çorba kaşığı sıvı yağı
Yarım su bardağı nohut
1 çay kaşığı tuz,karabiber
5 su bardağı tavuk suyu

HAZIRLANIŞI:

Önce tavuk etlerini haşlıyoruz.Haşlanan tavukları ocaktan alıp,tavuk etlerini isteğe göre parçalara ayırıyoruz.Nohutları da haşlayıp kenarda bekletiyoruz. Pirinçleri biraz tuzlu ılık suyun içerisinde 15-20 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra tencereye yağı koyup kızdırıyoruz. İçine didiklediğimiz tavuk etlerini ilave ederek biraz kızartıyoruz.Haşlanan etin suyunu tencereye koyduktan sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri kaynayan et suyunun içine nohutlarla beraber ekliyoruz.Kısık ateşte pilav suyunu iyice çekinceye kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra kapağın altına kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakıyoruz.Demlendikten sonra servise hazırdır.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr