3 Mart 2010 Çarşamba

>SULTAN REŞAT PİLAVI

>
MALZEMELER:

KÖFTELERİN MALZEMESİ:
250 gr. kıyma
1 tane yumurta
1 küçük soğan
1 dilim bayat ekmek
Maydanoz
Tuz, karabiber

PİLAV MALZEMESİ:
1,5 bardak pilavlık pirinç
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı arpa şehriye
3,5 su bardağı su veya et suyu
Tuz
SOS MALZEMESİ:
2 çorba kaşığı salça
1 kesme şeker
2 adet sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz,karabiber
1 çay bardağı su
2 adet biber

HAZIRLANIŞI:
Köfte malzemeleri karıştırılarak yoğurulur.Misket köfteler yapılarak kenarda bekletilir.Köftelerin yapışmaması için biraz un serpilir.Daha sonra pilavımız hazırlanır.Tencereye
yağ malzemeleri konulduktan sonra arpa şehriyeleri biraz kavrulur.Kızarınca pirinçler ilave edilir.Hepsi birlikte kavrulunca su ilave edilir.Önce harlı ateşte 5 dakika sonra orta ve hafif ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar pişirilir.Pişince üzerine havlu kağıt koyarak demlenmeye bırakalım.
Tavayı alalım.2 çorba kaşığı yağ ilave ettikten sonra köfteleri orta ateşte yavaş yavaş kızartmaya başlayalım.Kızarırken doğranmış biberleri ilave edelim. Hepsi kızardıktan sonra sos malzemelerini ayrı bir kapta karıştırıp sulandırarak köftelerin üzerine dökelim.6-7 dakika kısık ateşte piştikten sonra altını kapatalım.Daha sonra pilavı yuvarlak bir servis tabağına yada bir kalıba koyup alt üst edelim. Ortasını havuz gibi açarak buraya köfteleri yerleştirerek servise sunalım.

AFİYET OLSUN.

1 yorum:

  1. >ay ay ayyy bunlar ne ya hepsi bir birinden harika ellerine sağlık keşke her yaptığından yiyebilsem hepinizi öptüm...

    YanıtlaSil

e

SiteEkle.Com.Tr