8 Mart 2010 Pazartesi

>KABAK SANDAL SEFASI

>

MALZEMELER:

4 adet kabak
3 yemek kaşığı kıyma
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
Yarım su bardağı kaşar peyniri
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Kabaklar kazınıp yıkanır.Yarım saat kısık ateşte haşlandıktan sonra ortası sandal gibi açılır. Soğan ve kıyma 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavrulur.Tuz, karabiber serpilir.Kabağın içinden çıkan iç,ince ince doğranarak üzerine katılır.İnce kıyılmış maydanoz ilave edilerek malzemeler karıştırılır.İsteğe göre kıyılmış dere otu da katılabilir.Kabakların ortasına harç doldurulur.Fırın tepsisini yağladıktan sonra dizilir.Üzerine kaşar peyniri rendesi konur.1 çorba kaşığı zeytin yağını üzerinde gezdirdikten sonra fırına sürülür.Kaşar eriyip, kızarıncaya kadar pişirilir.

İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile servis edilebilir.


AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr