21 Eylül 2010 Salı

>KIRMIZI BİBERLİ SAÇ KAVURMA

>


MALZEMELER:
Yarım kilo dana kuşbaşı et
3-4 adet kırmızı biber
1-2 adet halka doğranmış soğan
2 adet doğranmış taze soğan
tuz,karabiber,kekik isteğe göre pulbiber
HAZIRLANIŞI:
Önce etleri 5 su bardağı suyla 45 dk.kadar haşladım.Haşladıktan sonra saç tavaya aldım.Biraz margarin 3 kaşık sıvı yağı ilave ettikten sonra doğranmış kımızı biberleri soğanları ekledim.Hepsi birlikte kavrulduktan sonra doğranmış taze soğanlarıda ekleyerek 1-2 çevirdikten sonra baharatlarıda katarak altını kapatıyoruz.Servise hazırdır.Ben resimde görüldüğü gibi yaptım.İsteğe göre pilav veya bulgur pilavı ilede servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr