17 Eylül 2010 Cuma

>TAVUK ETLİ PATLICAN YEMEĞİ

>




MALZEMELER:


4 Adet patlıcan

2adet tavuk göğüs eti,1 adet soğan

2 adet domates,biber

üzerlerine göre kaşar peyniri

1 çorba kaşığı salça

4 su bardağı su

tuz,karabiber, pulbiber


HAZIRLANIŞI:


Patlıcanlar alacalı soyularak 10 dakika kadar tuzlu su içinde bekletelim.Onlar beklerken tavuk göğüs etlerini küçük küçük doğrayarak 2 çorba kaşığı yağda soğanlarla birlikte kavuralım.Kavrulduktan sonra baharatlarını ilave ederek kenarda beklemeye alalım.Patlıcanları durulayıp kuruladıktan sonra tavada kızartalım.Fırın kabına alarak ortadan kestiğimiz patlıcanların arasına harcımızdan koyalım.Salçalı suyunu ilave ettikten sonra üzerine domates biber koyarak kürdanla bastıralım.Fırında pişmeye yakın kaşar peynirlerini koyalım.Kızarınca fırından alalım.


AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr