14 Eylül 2010 Salı

>KÖFTELİ PATLICANLI PİLAV

>
MALZEMELER:
yarım kilo kıyma
1 parça ekmek içi
rendelenmiş 1 adet soğan
tuz
karabiber
1 yumurtanın sarısı
3 adet patlıcan
1 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tel şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı margarin
2,5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Köfte malzemeleri karıştırılarak misket köfteler yapılır.Yağsız tavada 1 çorba kaşığı yağ ile kızartılır. Kenara alınır. patlıcanlar ince ince dilimlenerek tuzlu suda bekletilir. Daha sonra kızartılır.Tencereye margarinler katılarak tel şehriye ve pirinç kavrulur.Ilık su katılarak 5 dak.
harlı ateşte kaynatarak daha sonra kısıkta pilavımız pişirilir demlemeye bırakılır.Yuvarlak bor camın en altına patlıcanlar resimde görüldüğü şekilde dizilir.Ortasına köfteler ilave edilir.Pilav
konularak düzleştirilir.Servis tabağına ters çevrilerek konur.Ayran veya cacıkla çok iyi gider.
AFİYET OLSUN.

1 yorum:

e

SiteEkle.Com.Tr