13 Eylül 2010 Pazartesi

>KABAKLI SARIMSAKLI KÖFTE [FELLAH KÖFTE]

>



KABAKLI SARIMSAKLI KÖFTE[FELLAH KÖFTE]

MALZEMELER.

1 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
YARIM SU BARDAĞI İRMİK
1 YEMEK KAŞIĞI UN
1 ADET YUMURTA
2 ADET KABAK
3 DİŞ SARIMSAK YOĞURT
KIZARTMAK İÇİN ZEYTİNYAĞI
TUZ,KARABİBER,PULBİBER
HAZIRLANIŞI.

İRMİK,UN,BULGUR KARIŞTIRILIR.BİRAZ TUZ ATILIR.SICAK SU DÖKÜLEREK KABARMASI BEKLENİR.
KABARDIKTAN SONRA ÜZERİNE YUMURTA KIRILIR. HAMUR KIVAMINDA YOĞURULUR.FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALINARAK YUVARLAK KÖFTELER YAPILIR. GENİŞ TENCEREYE SU KONULARAK KAYNATILIR.KAYNAYAN SUYA MİSKET KÖFTELER SALINIR.KAYNADIKTAN SONRA SÜZÜLEREK ALINIR.DİĞER TARAFTA SARIMSAKLAR DÖVÜLÜR.BİR TAVANIN İÇERİSİNDE İNCE KIYDIĞIMIZ KABAKLAR KIZARTILIR.ILIDIKTAN SONRA KÖFTELERE İLAVE EDİLİR.SARIMSAKLI YOĞURT HAZIRLANARAK ÜZERİNE DÖKÜLÜR.

NOT
EĞER SOSLU İSTİYORSAK BİR TAVANIN İÇERİSİNDE YAĞDA SARIMSAKLARI HAFİF KAVURDUKTAN SONRA 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI 1YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI RENDELENMİŞ2 ADET DOMATES KATARAK KAVRULUR.BAHARATLAR İLAVE EDİLİR.[KARABİBER,KIRMIZIBİBER,PULBİBER,TUZ] ÜZERİNE SÜZÜLEN KÖFTELER İLAVE EDİLEREK 5 DAKİKA ÇEVRİLİR.SERVİS TABAĞINA ALINIR.

AFİYET OLSUN.

1 yorum:

  1. >ben bu yemeği kabak kızartması eklemeden yapıyorum.o da çok güzel oluyor.ellerine sağlık

    YanıtlaSil

e

SiteEkle.Com.Tr