MALZEMELER:
250 gr.mantar
1 adet biber,1 adet domates
3kaşık sıvıyağ
tuz, karabiber
ŞEHRİYE PİLAVI İÇİN:
1,5 su bardağı şehriye
3 su bardağı et suyu
1 adet tavuk göğsü yada isteğe göre tavuk but
4 çorba kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Önce etleri kaynatarak et suyumuzu hazılıyoruz. Ardından mantarlarımızı yıkayıp limonlu suda yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra dilimleyerek sıvı yağda suyu çekene kadar kavuralım.Üzerine küp doğranmış biberleri, domatesleri ilave edip kavurmaya devam edelim.Tuzunu karabiberini ilave ederek altını kapatalım.Ayrı bir tencerede sıvı yağın içerisinde şehriyeyi kavuralım.Etlerini ayırdığımız et suyunu ilave ederek suyunu çekene dekağzı kapalı pişirelim.1o dakika demlendikten sonra isteğe göre,ya benim yaptığım gibi
yada şehriye pilavının ortasına mantarlı harcı koyarakda servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN.
>eline sağlık yemek harika görünüyor,ben de şehriye pilavı yapıyorum,içine bezelye bir de kavrulmuş soğan koyuyorum karabiberle çok lezzetli oluyor..sevgiler
YanıtlaSil