17 Eylül 2010 Cuma

>KONSERVE TAZE FASULYE VE DOMATES YAPIMI

>
MALZEMELER:
2 kg taze fasulye
2kg kabukları soyulmuş domates
HAZIRLANIŞI:
Taze fasulyelerimizi ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz.Domateslerimizi yıkayıp kabuklarını soyup doğruyoruz.Tencerede taze fasulyelerin rengi değişinceye kadar domateslerle birlikte kavuruyoruz.Daha sonra sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.Sıkıca kapatıp kavanozları ters kapatıyoruz.Soğuduktan sonra serin yerde saklıyoruz.
MALZEMELER:
4 kg domates
her kavanoza domates doldurduktan sonra üzelerine konacak 1 çay kaşığ tuz
isteğe göre kıyılmış maydonoz ve biber de konulabilir.
HAZIRLANIŞI:
Domateslerin kabukları soyulduktan sonra geniş tencere içerisine doğruyoruz.Daha sonra kavanozlarımıza suyuyla birlikte dolduruyoruz.Üzerlerine 1 çay kaşığı tuz ilave ederek kavanozlarımızı sıkıca kapatıyoruz.Kaynar su içerisinde yaklaşık 40 dk.pişiriyoruz.Daha sonra kavanozlarımızı ters kapatarak soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra serin yerde saklıyoruz.Kavanozların hava kaçırmamasına dikkat edelim.Kapakları sıkıca kapatalım.

1 yorum:

  1. >eline sağlık canım allah ağız tadıyla yemek nasip etsin..

    YanıtlaSil

e

SiteEkle.Com.Tr