17 Eylül 2010 Cuma

>BİBER VE KARIŞIK SALATA TURŞUSU

>
MALZEMELER:
4 Kg Sivribiber/4 kg salatalık ve acur
3-4 baş sarımsak
2-3 adet limon
2 yemek kaşığı toz şeker
1 avuç nohut
1 dilim ekmek
1 su bardağı sirke
üzerini dolduracak kadar su
her litre biçin 3-4 yemek kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI :
Kavanoz veya pet şişelerin dibine yeteri kadar ekmek ve nohut konur.Üzerine yıkanan biberler/salatalık ve acurlar ara ara soyulmuş sarımsaklar yerleştirilir. ayrı bir kapta yapılan turşu suyu içine tuz, toz şeker,sirke,limon konularak karıştırılır ve kabı dolduracak şekilde sebzelerin üzerine dökülür.Ağzı sıkıca kapatılarak serin bir yerde en az iki ay bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr