MALZEMELER:
Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım bayat ekmek için
1 adet yumurta
Yarım su bardağı bezelye
Yeterince tuz ve karabiber
PÜRESİ İÇİN:
2 adet patates
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt
SALÇASI İÇİN:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 su bardağı su
Yeterince tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI:
Köfte malzemelerini bir kaba alarak köftemizi yoğuralım. Yuvarlak kase biçiminde şekillendirip yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Fırında kızartıp çıkartalım .Patatesleri haşlayıp rendeleyelim. Kabımıza, margarin ilave ettikten sonra bir çorba kaşığı un ile kavuralım. İki su bardağı sütümüzü ekleyelim. Biraz çevirdikten sonra ezdiğimiz patatesleri koyarak pişirelim. En son olarak kaşar peynirini, püreye ekleyerek son kez karıştırarak,tuzunu ekledikten sonra,kapatalım.Başka bir tencerede salçalı suyumuzu kaynatalım.Bezelyeleri pişirdiğimiz köftelerin içine bölüştürelim.Hazırladığımız püreyi de ekleyerek isteğe göre; domates ve biber koyalım.Salçalı suyunu ilave ederek,tekrar püre hafif renk alıncaya kadar fırınlayalım.Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder