20 Ekim 2010 Çarşamba

>MERCİMEK KÖFTESİ

> MALZEMELER:

1 kase mercimek

1 kase ince bulgur

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı margarin

1 adet kuru soğan

5-6 sap yeşil taze soğan

yarım demet maydanoz

pulbiber,tuz

1 çay bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:

Kırmızı mercimek tencereye konarak üzerini geçecek kadar su ilavesi yapılarak mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Daha sonra pulbiber,bulgur ve tuz katıldıktan sonra hem tadını vermesi için hemde bulgur şişinceye kadar bekletilir.Bu arada yeşilliklerde doğranarak hazır bekletilir.

Ayrı bir tavada sıvı ve katı yağı koyarak kızdıralım.İçerisine ince kıyılmış kuru soğanla birlikte hafif pembeleştirelim ardından salçaları ilave edelim.Biraz karıştırdıktan sonra şişmiş olan bulgur ve mercimeğin içine katalım.Ilındıktan sonra iyice yoğuralım ve yeşillikleri katarak elimizle sıkım yaparak servis edelim.

AFİYET OLSUN.

1 yorum:

  1. >Ellerinize sağlık, bayıldığım bir lezzet. Yanında turşu ve bol yeşillik, harika... Afiyetler olsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil

e

SiteEkle.Com.Tr