9 Kasım 2010 Salı

>ŞAKŞUKA

>

MALZEMELER:

2 adet patlıcan

2 adet kabak

3 adet biber

2 adet patates

isteğe göre havuç

3 adet domates

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı sirke

1 çay kaşığı şeker

tuz,karabiber

Bir kaç sap doğranmış maydanoz

2-3 adet sarımsak

kızartmak için ve sos için zeytinyağ

HAZIRLANIŞI:

Bütün malzemeler küp küp doğranarak sıra ile kızartılır.Patlıcanlar kızartmadan evvel tuzlu su içerisinde bekletelir.Malzemeler kızarırken bir yandan kenerdada diğer tavada sos hazırlanır. Sos için zeytinyağını tavaya aldıktan sonra domatesleri rendeleyelim.İçine salçasını,kıyılmış sarımsakları şekeri,sirkeyi,karabiber ve tuzunu ilave ederek kısık ateşte pişirelim.Piştikten sonra kızarttığımız sebzelerin üzerine dökelim.Doğranmış maydanozları da serpiştirerek servise sunalım.

AFİYET OLSUN.

1 yorum:

  1. >Yemekten hiç bıkmayacağım bir lezzet. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Afiyet olsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil

e

SiteEkle.Com.Tr