MALZEMELER:
125 gr.margarin
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
KREMA İÇİN:
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 lt.süt
yarım su bardağı tozşeker
güzel kokması için portakal kabuğu rendesi
SÜSLEMEK İÇİN:
Hindistancevizi,badem
HAZIRLANIŞI:
Önce şerbeti hazırlayıp soğuması için kenarda bekletiyoruz.
Kek malzemelerini çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye dökerek üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra soğuyan şerbeti üzerinde gezdirerek kenara alıyoruz ve kremayı hazırlıyoruz.Krema malzemelerini tencereye koyarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Hafif ılındıktan sonra kekin üzerine döküp üzerini isteğe göre süslüyoruz.Soğuduktan sonra servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder