8 Aralık 2010 Çarşamba

>KAZAN KEBABI

>




MALZEMELER:
4 adet patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
200 gr.kıyma
1 adet soğan
3-4 adet domates
1-2 tane yeşil biber
2-3 diş sarımsak
1 çorba kaşığ domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
1 adet kesme şeker
yemeği sulu sevenler için 2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları alacalı soyarak tuzlu su içerisinde yarım saat kadar bekletelim.Beklerken kıymayı yoğurma kabına alarak rendelenmiş soğan.tuz ve karabiberle birlikte yoğurarak elimizle yuvarlayarak yassı köfteler hazırlayalım.Daha sonra patlıcanları enine aralıklarla dibinden ayırmadan kesikler yaparak kızgın yağda kızartalım ve tepsimize dizelim.Aralarına hazırladığımız köfteleri yerleştirelim.Üzerlerine dilimlediğimiz domates ve biberleride koyarak ayrı bir tencerede sosu hazırlayalım.Salçaları, soyulmuş sarımsakları, tuz, karabiber ve kesme şekerle birlikte biraz kaynattıktan sonra yemeğin üzerine dökerek fırına sürelim.Yemeğimiz piştikten sonra servis edelim.Pilav ve cacıkla çok iyi gider.
AFİYET OLSUN.

1 yorum:

  1. >Merhabalar!Kazan kebabı nefis görünüyor,ellerinize,gönlünüze sağlık ..Mutlu pazarlar diliyorum:)

    YanıtlaSil

e

SiteEkle.Com.Tr