20 Ocak 2011 Perşembe

>ASMA YAPRAKLARININ VERDİĞİ MUHTEŞEM KOKU VE LEZZET (ASMA PİDESİ)

>















MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
1 paket pakmaya
1 kg un
yeteri kadar tuz
krep hamuru olacak şekilde ılık su ile mayalanır.
DİĞER MALZEMELER:
Asma yaprağı
1 demet taze soğan
1 demet nane
pişirmek için zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Mayalanan hamurun içerisine doğranan taze soğan ve naneler katıldıktan sonra biraz daha mayalanır.Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyarak alta yapraklar dizilir.Üzerine yaprakların şekline göre resimlerde görüldüğü üzere hamur dökülerek tekrar yaprak dizilir.Altı üstü kısık ateşte çevrilerek kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.




1 yorum:

  1. >Hiç duymamıştım, nefis bir lezzet olmalı. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.Sevgiler

    YanıtlaSil

e

SiteEkle.Com.Tr