10 Ocak 2013 Perşembe

ETLİ KÖZDE PATLICAN

MALZEMELER:

SOS İÇİN:
Közlenmiş patlıcan, közlenmiş biber, 2-3 diş sarımsak, isteğe göre baharatlar, 2 adet rendelenmiş domates, 1-2 çorba kaşığı salça, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı, kıyılmış maydanoz
ET İÇİN:
Ördek göğüs eti
PİLAV İÇİN:
1,5 su bardağı pirinç,1 çorba kaşığı kuş üzümü, tereyağı ve sıvı yağı, 2 çorba kaşığı şehriye, et suyu
HAZIRLANIŞI:
Önce pilav için eti haşlayalım.Ilıyınca eti didikleyelim.Suyunu pilavda kullanalım.Tencereye yağı alalım.Şehriyeleri kavuralım.Ardından beklettiğimiz pirinci katalım.Kavrulduktan sonra et suyunu, kuş üzümlerini ekleyerek pilav suyunu çekene kadar pişirelim.Demlenmesi için kenarda bekletelim.
Sos için bütün malzemeleri tavaya aktaralım.Güzelce pişip kavuralım. Sonra maydanozları kıyarak üzerine serpiştirelim.
Eti son olarak isteğe göre kavuralım. Hepsi hazır olunca yine isteğe göre servis edelim.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr