7 Ocak 2013 Pazartesi

ŞEHRİYELİ, ISPANAKLI ÇORBA

MALZEMELER:
Bir kase doğranmış ıspanak
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1-2 adet sarımsak
et suyu
1 çay bardağı arpa şehriye
Tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
Yağda kızdırılmış pul biber, kızarmış ekmek
TERBİYESİ İÇİN:
Çay bardağı ile yoğurt, 1 adet yumurta sarısı,1-2 damla limon suyu, 1 -2 çorba kaşığı un
HAZIRLANIŞI:
Havuç,soğan, sarımsak ve ıspanakları yağda kavuralım.Et suyunu, şehriyeleri ekleyelim.Sebzeler pişince robottan geçirelim.Daha sonra terbiyesini hazırlayalım.Kesilmemesi için suyundan azar azar alalım.Çorbaya katalım.Son olarak yağda kızdırılmış biberi ekleyelim.Servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr