3 Ocak 2013 Perşembe

VİTAMİN DEPOSU SÜLEYMANİYE ÇORBASI

Sebzelerin verdiği renk cümbüşü, muhteşem kokusu ve tadıyla bu kış günlerinde içimizi ısıtan Osmanlı mutfağından olan SÜLEYMANİYE ÇORBASI'NIN
15.yüzyılda Mimar Sinan'ın önemli eserlerinden biri olan İstanbulda bulunan Süleymaniye Camiine ait olan aş evinde pişirildiğinden, adını bundan aldığı rivayet ediliyormuş.Bu kısacık bilgiden sonra gelelim tarifine:

MALZEMELER:
1 adet havuç, 1 adet kabak, 1 adet patates, 1 adet soğan, 3-4 diş sarımsak, 2 adet domates rendesi,
1 su bardağı mercimek, isteğe göre biraz ıspanak, et suyu(çorbanın kıvamına göre ayarlıyoruz.)
tereyağı, 2-3 çorba kaşığı un
MİSKET KÖFTE İÇİN:
250 gr.kıyma, karabiber,tuz, isteğe göre biraz ekmek içi veya irmik katılabilir.
Köfte malzemelerini karıştıralım.Küçük köfteler yaparak unlayalım.En son kızartmak üzere beklemeye alalım.
HAZIRLANIŞI:
Önce et suyunu hazırlayalım.Daha sonra tencerede tereyağını birazda sıvı yağ katarak ince kıydığımız soğanı ardından unu kavuralım.Rendelediğimiz sebzeleri katalım.Son olarak yıkadığımız mercimeği, doğradığımız ıspanakları ekleyelim.Güzelce karıştıralım.Sarımsakları et suyunu ilave ederek sebzeler pişene dek haşlayalım.Ben mercimeği ayrı haşlamıyorum.Çünkü çorba pişince blendırdan geçiriyorum.Bu işlemde bitince az yağda köfteleri kızartalım.Çorbamızın içine salalım.Servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr