15 Şubat 2013 Cuma

ÇANAKKALE MANTISI (KIYMALI)



MALZEMELER:
500 gr. un,1 adet yumurta,tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
1 su bardağı pirinç, yarım su bardağı bulgur, 100 gr. kıyma, 3 adet kuru soğan, 4 çorba kaşığı sıvı yağ,tuz, karabiber, (4-5 su bardağı et suyu), haşlanmış 1 su bardağı nohut
ÜZERİ İÇİN:
Sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış pulbiber
HAZIRLANIŞI:
Önce 2 adet tavuk butunu kaynatarak et suyunu hazırlayalım.(Göğüs eti de olabilir.)
Hamur malzemelerini güzelce yoğuralım.Üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye alalım.Bu arada hamurumuz  ne çok sert ne de çok yumuşak olsun.İç malzemeye geçebiliriz.
Soğanları robotta kıyalım.Sıvı yağında biraz kavrulunca kıymayı ekleyelim.Kavrulunca pirinç ve bulguru katalım.Üzerini biraz geçecek kadar su ilavesi ile kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirelim.Çok pişmeyecek.Tuz ve karabiberini kattıktan sonra iç harcımızda hazır.Hamuru bezelere ayırarak açalım.Sonra
2'şer santim uzunluğunda kareler keselim.Ortalarına hazırladığımız içten koyarak ister bohça şeklinde ister uçları birleşecek şekilde kapatalım.Tereyağı ile yağladığımız tepsiye dizelim.Kızarması için fırına sürelim.Kızarınca haşladığımız nohutları ve et suyunu mantımıza dökelim.Suyu çekene kadar bir daha fırına sürelim.Mantılar suyunu çekince fırından alalım.Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pulbiberi üzerinde gezdirerek isteğe göre servis edelim.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr