13 Şubat 2013 Çarşamba

NOHUTLU İÇLİ KÖFTE




MALZEMELER:

İÇ MALZEMESİ:
2 su bardağı haşlanmış nohut, 3 adet kuru soğan, 4 çorba kaşığı salça, pulbiber, karabiber, tuz, tereyağı, sıvıyağ
KÖFTE MALZEMESİ İÇİN:
3 su bardağı köftelik bulgur, 1 çay bardağı irmik,1,5 veya 2 su bardağına yakın un,(yoğurarak ayarlayalım.)
1 adet yumurta, tuz, karabiber ,biraz kimyon, salça
SUYU İÇİN:
Tencereye yeteri kadar su ilave ettikten sonra yarım limon suyu ilave edelim.( Dağılmaması için)
HAZIRLANIŞI:
Haşlanan nohutları ve soğanları robottan geçirelim.Tavaya yağları koyalım.Soğanları kavuralım.Ardından nohutları,salçayı ve baharatları ekleyerek güzelce karıştıralım.Son olarak kıydığımız maydanozları ilave ederek harcı soğumaya bırakalım.
Genişçe tepsiye bulgur ve irmiği koyalım.Ilınmış su ile üzerini geçecek kadar koyarak ıslatalım.Diğer malzemeleri katarak güzelce yoğuralım.
Daha sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alarak parmak yardımıyla içi havuz olacak şekilde açalım.Ne kadar ince olursa o kadar iyi.İstediğimiz şekillerde yapabiliriz.Harcı koyduktan sonra ağzını toplayarak kapatalım.
Köfteler hazır olunca suyu kaynatalım.Köfteleri kaynayan suya atalım.Kıvama gelince delikli kepçeyle süzerek köfteleri geniş bir tabağa alalım.Sıra geldi SOSUNA:

Tavaya 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ birazda zeytinyağı koyalım.Dövdüğümüz sarımsakları ve 4 çorba kaşığı salçayı katıp karıştıralım.Ardından baharatları,1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı sirke de ilave edelim.1 çay bardağı suyu katarak kısık ateşte kaynatalım.Sosumuz da hazır olunca köftelerimizin üzerine gezdirelim.İsteğe göre servis edelim.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr