Yemek tarifleri,tatlı tarifleri,pasta ve kek tarifleri,pratik bilgiler,el işleri,örgü oyuncaklar,gezi fotoğrafları
4 Şubat 2013 Pazartesi
SEBZELİ, TUZLU KEK
MALZEMELER:
1 adet havuç, 1 adet patates, 2-3 adet taze soğan, 1 adet kuru soğan, maydanoz, 1 su bardağı yoğurt, 1 ufak
kase ufalanmış peynir, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 adet yumurta, aldığı kadar un, 1 paket kabartma tozu, tuz, karabiber, pulbiber, nane, kekik
HAZIRLANIŞI:
Önce sebzeleri hazırlayalım.Havucu rendeleyelim.Patatesi küçük küçük doğrayalım.Diğer malzemeleri de kıydıktan sonra yumurtayı çırparak katalım.Geri kalan diğer malzemeleri ekleyerek margarinle yağladığımız kek kalıbına harcımızı dökelim.Orta ısılı fırında kızarana kadar pişirelim.Dilimleyerek isteğe göre servis edelim.
AFİYET OLSUN.
Etiketler:
TATLI VE KEK TARİFLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerinize sağlık cok güzele benziyor valla ilk isim denemek olacak...
YanıtlaSil