7 Şubat 2014 Cuma

KAZ ETİYLE MİSKET ÇORBA

MALZEMELER:
Haşlanmış kaz eti(göğüs kısmı), 1 çay bardağı mercimek, 1 çay bardağı nohut,tereyağı
MİSKET KÖFTE İÇİN:
1 su bardağı köftelik bulgur, yarım su bardağı irmik,yarım su bardağı un(Ununu bunları kabarttıktan sonra kıvamına göre kendimiz ayarlıyoruz.),1 adet yumurta,tuz,1 çay kaşığından az kimyon,karabiber, isteğe göre baharatlar(Azar azar su ilavesiyle kıvamı buluyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında.)
HAZIRLANIŞI:
Önce bulgur ile irmiği kaba alalım.Baharatları da koyabiliriz.Üzerini geçecek kadar su koyup bekletelim.Kabarınca diğer malzemeleri katarak misket köfteler yapalım.Yanımızda bir tas su bulunduralım.Elimize yapışırsa diye.Yuvarlaması kolay olur.
Etleri haşlayalım ve didikleyelim.Suyuna misket köfteleri,haşladığımız nohutları ve mercimekleri katalım.Biraz limonda sıkalım.Son olarak sosu için:
Tereyağında unu kavuralım.Ardından salçasını dövülmüş sarımsağı ekleyelim.İsteğe göre baharlar da katabiliriz.(nane,pulbiber)Suyuna dökerek karıştıralım.İsteğe göre servis edelim.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr