5 Şubat 2014 Çarşamba

KUZU ETLİ YAPRAK DOLMASI

MALZEMELER:
Kuzunun boyun eti, 1 çay bardağı haşlanmış nohut, asma yaprağı, isteğe göre lahana da sarılarak koyulabilir.
DOLMA İÇ MALZEMESİ:
Saracağımız kadar ölçüyü kendimiz ayarlayabiliriz.
1 su bardağı pirinç,1 çay bardağı köftelik bulgur, 1 adet soğan, yeteri kadar zeytinyağı ve sıvıyağ,istediğimiz baharatlar ve tuz,yine tercihe göre yeşillikler
HAZIRLANIŞI:
Asma yapraklarını ve lahana yapraklarını biraz haşlayalım.İç harcı da hazırladıktan sonra güzelce saralım.Tencereye biraz zeytinyağı biraz da sıvıyağını katalım.Etleri yıkayalım tencereye yerleştirelim.Ardından asma yapraklarıyla sardığımız dolmaları yerleştirelim.Aralara haşladığımız nohutları serpiştirelim.En üstüne eğer katacaksak lahana dolmalarını dizelim.Su ilavesi yapmadan kısık ateşte önce pişirelim.Etler kokusunu verecektir.(yaklaşık yarım saat)Daha sonra dolmaların hizasında sıcak su katalım.Kısık ateşte pişirmeye devam edelim.Pişince;
SOSU İÇİN:
Tereyağı, dövülmüş sarımsak,yeteri kadar domates ve biber salçası,nane, isteğe göre pulbiber
Son olarak yağ da bu malzemeleri kızdırarak yemeğin üzerine döküyoruz.Servis yaparken genişçe güzel bir kaba ters çeviriyoruz.Servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr