5 Mart 2014 Çarşamba

ÇORBALARA YAKIŞAN TADLAR

Damak tadı kişiden kişiye değişir ama ben bazen çeşit katmanın kötü olmadığını düşünüyorum.Örneğin kızartılmış ekmek,kızartılmış şehriye çeşitleri, resimde görüldüğü üzere kızartılmış susam ve çörek otu,baharatlar veya yeşillikler.Benim bu günkü çorbama görsellik katan çörekotu ve susam.Desene dikkat
lütfen.Gelelim çorba tarifine;
ISPANAKLI ÇORBA;
MALZEMELER:
Bir tas ıspanak, 1 adet havuç,sarımsak,1 çay bardağı pirinç,1 çay bardağı bulgur, haşlanmış etin suyu istenirse didiklenmiş et,tuz,karabiber
ÜZERİ İÇİN:
Tereyağında kızdırılmış pulbiber,nane,susam ve çörekotu
TERBİYE İÇİN:
1 adet yumurta,çorbaya göre 1 çorba kaşığı un,2-3 kaşık yoğurt,yarım limonsuyu
Hepsini çırpıyoruz.Suyundan azar azar ilave ederek çorbaya katıyoruz.
HAZIRLANIŞI:
Tencereye biraz sıvıyağ biraz da zeytinyağını koyalım.Ispanakları, havuçları, sarımsakların birazını da katarak kavuralım.Suyu ilave edelim.Sıra pirinç ve bulgurda.Kaynayınca hafif blendırdan geçirelim. Terbiyesini ekleyelim. Son olarak da tereyağını ve tereyağında kızdırılmış sizin çorbanıza yakışan tadı katmaya.Benim bu günkü çorbaya kattığım lezzet çörekotu ve susam.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr