Yemek tarifleri,tatlı tarifleri,pasta ve kek tarifleri,pratik bilgiler,el işleri,örgü oyuncaklar,gezi fotoğrafları
6 Mart 2014 Perşembe
PIRASALI DÜRÜM
MALZEMELER:
1 demet pırasa, 1 adet soğan, havuç,salça,tuz, isteğe göre baharatlar(karabiber,pulbiber),dereotu,maydanoz
HAMUR İÇİN:
1 kg. un, maya,tuz, yarım su bardağı sıvıyağ,
HAZIRLANIŞI:
Önce mayayı 1 su bardağı suyun içerisinde 1 çorba kaşığı şekerle birlikte eritelim.Unun içerisine diğer malzemeleri de ekleyerek güzelce yoğuralım.Kulak memesi kıvamında olunca 1 saat kadar dinlendirelim.Kabarınca hamuru güzelce yuvarlak biçimde açarak pişirelim.Hazırladığımız pırasalı harcı ortasına koyalım.Yeşillikleri katalım ve rulo şeklinde saralım.Pırasalı harcı da;
Önce doğradığımız soğan,pırasaları ve havucu yağ da kavuralım.(zeytinyağı ve sıvıyağ)Kavrulurken 1 çay kaşığı şeker atalım.Salçayı katalım.Birazda su ilave ederek kısık ateşte pişirelim.Tuzunu, baharatları unutmayalım. Servise hazırdır.(isteğe göre rendelenmiş kaşar peyniri de katabiliriz.)
AFİYET OLSUN.
Etiketler:
Hamur işleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder