16 Haziran 2014 Pazartesi

ASMA YAPRAĞINDA DANA KÜLBASTI

MALZEMELER:
Etimiz kadar asma yaprağı
Dana kül bastı eti
DİĞER MALZEMELER:
Zeytinyağı, 1 çay bardağı süt,tereyağı, isteğe göre baharatlar,tuz
HAZIRLANIŞI:
Etleri zeytinyağı,süt ve baharatlarla birlikte harmanlayıp bekletelim.(Etler daha yumuşak ve lezzeti yerinde oluyor.)Teflon tavada tereyağını eritelim.Asma yapraklarının arasına etleri yerleştirip asma yapraklarıyla kapatalım.Böyle tek katlı oluyor.İsteğe göre iki tane asma yaprağına sarıp bu şekil de tavamıza yerleştirebiliriz.Kapağını kapatalım.Önce etler kendi suyunda pişecek.Daha sonra istediğimiz kıvamda kızartarak kendimize göre kıvamını ayarlayalım.SERVİSE HAZIRDIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr