17 Haziran 2014 Salı

ÇANAKKALE MANTISI İLE ETLİ NOHUT YEMEĞİ

MALZEMELER:
Kuzu boyun eti(sarma), haşlanmış nohut,salça,mantı
MANTININ HAZIRLANIŞI:
Önceden bu mantının tarifini verdim.Bir hatırlama yapabiliriz.Bu mantı önceden hazırlanıp buzlukta bulundurabiliriz.Kısaca;
un,tuz,bir yumurta,su ile hamur yoğurup hamuru yarım saat kadar dinlendiriyoruz.Daha sonra hamuru açıp
karelere bölüp ortalarına hazırladığımız iç harcı koyuyoruz. Bohça şeklinde katlayıp yağlanmış tepsiye dizip fırına veriyoruz.İÇ HARÇ İSE;
Tencere de sıvıyağ da soğanı ve kıymayı kavuruyoruz.Pirinci ve üzerini biraz geçecek kadar su katıp kısık ateşte hafif pişiriyoruz.Biraz diri kalsın.Son olarak tuz ve karabiberini katıyoruz.Bu pilava isteğe göre biraz da bulgurda katabiliriz.Demlendikten sonra iç harcımız hazır.Fırındada üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
YEMEĞİN YAPIMINA GEÇEBİLİRİZ;
Tencereye biraz sıvıyağ ve tereyağını koyalım.Etleri katalım.Kendi suyunu salıp çekene kadar pişirelim.Soğanı ile birlikte kavuralım.Salçasını ve suyunu ilave edelim.Haşladığımız nohutları ve mantıları katalım.Hep birlikte mantılar şişene kadar biraz daha pişirelim.İsteğe göre nane ve dövülmüş sarımsak da katabiliriz.(Bu tereyağında kızdırılmış salçalı,sarımsaklı naneli sosu en sonda da yemeğe dökebiliriz.)
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr