Yemek tarifleri,tatlı tarifleri,pasta ve kek tarifleri,pratik bilgiler,el işleri,örgü oyuncaklar,gezi fotoğrafları
28 Haziran 2014 Cumartesi
HURMALI ETİMEK TATLISI
MALZEMELER:
1 paket hurma,1 paket etimek,tarçın,ceviz,krem şanti
MUHALLEBİSİ İÇİN:
3 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un,1 bardak şeker, 2 çorba kaşığı tereyağı, limon kabuğu rendesi,(1 çorba kaşığı un yerine pirinç unu da katabilirsiniz.)
HURMA TATLISI İÇİN:
Yaklaşık, 2 yada hurmanıza göre 3 su bardağı su,1 su bardağı yada damak tadınıza göre yarım su bardağı şeker, tarçın
ETİMEKLER İÇİN:
1 su bardağı şeker, 2 su bardağı su, 2 çay kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Etimekleri kabımıza dizelim.Şerbeti hazırlayalım.Kaynatmadan önce şekeri biraz kavurup karemelize edelim.Kaynayınca etimeklerin üzerine dökelim.Bu arada hurmaları da kısık ateşte pişirelim.Pişince tarçınlayalım.Çatalla ezelim.Hurmaların şerbetinden de etimeklerin üzerine gezdirelim.Muhallebiyi pişirip blendırda çevirelim. Üzerine ilave edelim.Soğuyunca hurmaları katalım.Son olarak çırptığımız krem şantiyi güzelce yağlayalım.Taçlandırmak size kalmış.İsteğe göre süsleyelim.
Ayrıca bir de kulpta hazırladım.Etimekleri kulplara böldükten sonra aynı işlemi yapıyoruz.Son olarak da dedim ya taçlandırmak size kalmış....
AFİYET OLSUN.
Etiketler:
TATLI VE KEK TARİFLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder