Yemek tarifleri,tatlı tarifleri,pasta ve kek tarifleri,pratik bilgiler,el işleri,örgü oyuncaklar,gezi fotoğrafları
17 Haziran 2014 Salı
KITIR EKMEKLERLE KOLAY BÖREK YADA PİZZA YAPIMI
Ben artan ekmeklerimi kızartarak dolapta bulunduruyorum.İster rondodan geçirerek köftelerde yada benim gibi isteğe göre börek yada çocuklarınıza kolay pizza yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
Kızarmış ekmek veya bayat ekmek(bunları istediğimiz büyüklükte doğruyoruz.HARCI;
Bir kase içerisine ekmeklerimize göre ölçüyü ayarlıyoruz.Ekmekler harcı güzelce yesin.
1 yumurta, 1 su bardağı süt,1 çay bardağı yoğurt,3 kaşık zeytinyağı,1 çorba kaşığı sıvıyağ,isteğe göre baharatlar,PİZZA OLACAKSA EĞER;
Sucuk,sosis,mısır vb. ekleyebiliriz.
Hazır olunca üzerine tereyağı parçaları da serpiştirelim.Fırına verelim.Kızarınca rendelenmiş kaşar peynirlerini katalım tekrar fırına verelim.Kaşarlar eriyip kızarınca servise hazırdır.
Etiketler:
PRATİK TARİFLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder