27 Ocak 2014 Pazartesi

MAYDANOZ BİTKİSİYLE RESİM ÇALIŞMASI






25 Ocak 2014 Cumartesi

SİMLİ İPLİKLE ÇOK AMAÇLI KESE




İster yüzüklerinizi koyabileceğiniz isterseniz sabunlar koyarak dolaplarınıza yerleştireceğiniz küçük kese örneği.Sizler istediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz.Resimde görüldüğü üzere yapımı çok kolay.Bu örnek zenginleşebilir.Simli iplik de bu örneğe uygun oldu.

23 Ocak 2014 Perşembe

ASMA YAPRAĞINDA KÖFTE


MALZEMELER:
Yeteri kadar asma yaprağı
KÖFTE MALZEMESİ İÇİN:
350, 400 gr. kadar kıyma,1 adet soğan, 1 dilim kızarmış ekmek veya bayatta olabilir.1 adet yumurta,1 çay kaşığından biraz az karbonat,tercihe göre baharatlar ve tuz ( anne köfte)
SOS MALZEMELERİ:
Doğranmış köz biber,domates salçası(1 kaşık),yine 1 kaşık biber salçası,kışlık için hazırlamış bulunduğum domates sosu(1 çay bardağı kadar),ezilmiş sarımsak,tercihe göre baharatlar ve tuz
HAZIRLANIŞI:
Biraz zeytinyağı ve sıvı yağ da bu sos malzemelerini tava da çeviriyoruz.Baharatlar en son katılıyor.İsteğe göre yeşilliklerden de katabilirsiniz.
ÜZERİ İÇİN:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Bir yandan sos malzemeleri pişerken bir yandan da köfteleri asma yaprağına sardıktan sonra zeytinyağı biraz da sıvı yağ da kızartalım.Kızardıktan sonra fırın tepsisine dizelim.Üzerine hazırlamış olduğumuz sosu dökelim.Son olarak kaşar peynirlerini serpiştirdikten sonra fırına verelim.Üzeri kızarınca servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.

21 Ocak 2014 Salı

BAKLİYAT VE BAHARATLARLA RESİM ÇALIŞMASI


Kızımla oturduk ne yapalım derken evdeki malzemelerle  bu çalışmayı oluşturduk.MALZEMELER:
Kırmızı mercimek,çörek otu,kekik,şehriye,kozalak parçaları,sulu boya,karton,boncuk
YAPILIŞI:
İstediğimiz resmi çizdikten sonra malzemeleri sırayla yapıştırdık.Üzerine de sulu boya ile çalıştık.

17 Ocak 2014 Cuma

SAKALLI İPLE TAVUSKUŞU


MANDALİNA KABUKLARIYLA RESİM ÇALIŞMASI




Evde çocuklarımızın öğretmeni olalım.Mandalina kabuklarıyla ne yapmak istiyorsak şekli çıkaralım.Üzerini parmak boyalarıyla istediğimiz renklerde boyayalım.Defterimize elimizle bastıralım.Yavaşça kabuğu alalım.Kızımla birlikte yaptığımız çalışmalardan örnekler.

14 Ocak 2014 Salı

SAKALLI İPLE SIRT ÇANTASI


Düz haraşo örneği ile ördükten sonra ayıcıkta gözler burun ve ağızda keçe kullandım.Evde eski çantalarınız varsa atmayın.Fermuar kısmını astarla birlikte çıkararak bu çantaya monte ettim.Daha sonra çanta da askıları dikerek çantayı tamamladım.

8 Ocak 2014 Çarşamba

OJE İLE TEPSİ BOYAMA

Kızımla birlikte ojelerle yaptığımız kahvaltı tepsisi.Verniğe gerek yok.

7 Ocak 2014 Salı

DANTELDEN TAKI (KÜPE) ASKILIĞI

MALZEMELER:
Örgü dantel, sakallı ip,yoğurt kabının kapağının kenarı
YAPILIŞI;
Kenarlığı kesip çıkaralım.Sakallı ip ile kenarlarına dolama yaptıktan sonra danteli monte edelim.Kenarlarından iğne ile tutturarak.Sizler çeşitlendirebilirsiniz.
e

SiteEkle.Com.Tr