26 Şubat 2014 Çarşamba

KIZIMLA BERABER



Kızımla beraber bir derginin vermiş olduğu çıkartmalar ve bizim de yapmış olduğumuz çıkartmalarla birlikte bir masalı tiyatro sahnesi veya sinemada seyrediyormuş edasıyla vermeye çalıştık.Burada ki püf nokta kızım,
Anne ben bunları uçurmak istiyorum dedi.HIMMMMM peki dedim.
İplere düğmeler ekledik.Kutuya sabitlemedim ve şimdi onları istediği gibi uçurabiliyor.
Bu çalışma bana şöyle bir fikir daha verdi.
Ev de istediğiniz kahramanlar hazırlayarak ister bu şekil de kukla da olabilir.Keçeden yünden hazırlayacağınız oyuncaklarla  bu şekilde tiyatro sahnesi yaratarak çocuklarınızla istediğiniz masal dünyasına gidebilirsiniz.Bu arada bizim yaptığımız çıkartmalar uğurböceği ve kelebek.

14 Şubat 2014 Cuma

İMİTASYON TAKILARIMIZI YENİLEME

Rengi bozulan imitasyon takılarımız vardır mutlaka.Bu şekilde onları değiştirebilir yenileyebiliriz.Diğer bir alternatif  de evde ki ojelerimizle istediğimiz renge boyayabilir üstüne simler ya da küçük istediğimiz harflerden koyabiliriz.Bu küpeyi kızımın tokaları ile yaptım.Başka çeşitlerde de olabilir.

11 Şubat 2014 Salı

KAVANOZLARI ATMAYALIM!




Kızımla bu gün bu cam kavanozu bu hale getirdik.Bizce güzel bir çalışma oldu.SİZCE?

7 Şubat 2014 Cuma

KAZ ETİYLE MİSKET ÇORBA

MALZEMELER:
Haşlanmış kaz eti(göğüs kısmı), 1 çay bardağı mercimek, 1 çay bardağı nohut,tereyağı
MİSKET KÖFTE İÇİN:
1 su bardağı köftelik bulgur, yarım su bardağı irmik,yarım su bardağı un(Ununu bunları kabarttıktan sonra kıvamına göre kendimiz ayarlıyoruz.),1 adet yumurta,tuz,1 çay kaşığından az kimyon,karabiber, isteğe göre baharatlar(Azar azar su ilavesiyle kıvamı buluyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında.)
HAZIRLANIŞI:
Önce bulgur ile irmiği kaba alalım.Baharatları da koyabiliriz.Üzerini geçecek kadar su koyup bekletelim.Kabarınca diğer malzemeleri katarak misket köfteler yapalım.Yanımızda bir tas su bulunduralım.Elimize yapışırsa diye.Yuvarlaması kolay olur.
Etleri haşlayalım ve didikleyelim.Suyuna misket köfteleri,haşladığımız nohutları ve mercimekleri katalım.Biraz limonda sıkalım.Son olarak sosu için:
Tereyağında unu kavuralım.Ardından salçasını dövülmüş sarımsağı ekleyelim.İsteğe göre baharlar da katabiliriz.(nane,pulbiber)Suyuna dökerek karıştıralım.İsteğe göre servis edelim.
AFİYET OLSUN.

6 Şubat 2014 Perşembe

ATMAYIN,SAKIN HA ATMAYIN!




Evde baktım kızımın küçülen eşyalarına.Tişört çorap vs.ayırdım.Daha sonra üzerlerinde bulunan bu süsleri kestim.Aynısından kalıplarını çıkardım.Birleştirdim.İçlerini elyaf,yumuşak yün parçalarıyla doldurdum.İstediğiniz yer de kullanabilirsiniz.Benim kızım bunlara bayıldı.Sizler de dolap süsü, iğnedenlik,vb.aksesuar olarak da kullanabilirsiniz.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

5 Şubat 2014 Çarşamba

KUZU ETLİ YAPRAK DOLMASI

MALZEMELER:
Kuzunun boyun eti, 1 çay bardağı haşlanmış nohut, asma yaprağı, isteğe göre lahana da sarılarak koyulabilir.
DOLMA İÇ MALZEMESİ:
Saracağımız kadar ölçüyü kendimiz ayarlayabiliriz.
1 su bardağı pirinç,1 çay bardağı köftelik bulgur, 1 adet soğan, yeteri kadar zeytinyağı ve sıvıyağ,istediğimiz baharatlar ve tuz,yine tercihe göre yeşillikler
HAZIRLANIŞI:
Asma yapraklarını ve lahana yapraklarını biraz haşlayalım.İç harcı da hazırladıktan sonra güzelce saralım.Tencereye biraz zeytinyağı biraz da sıvıyağını katalım.Etleri yıkayalım tencereye yerleştirelim.Ardından asma yapraklarıyla sardığımız dolmaları yerleştirelim.Aralara haşladığımız nohutları serpiştirelim.En üstüne eğer katacaksak lahana dolmalarını dizelim.Su ilavesi yapmadan kısık ateşte önce pişirelim.Etler kokusunu verecektir.(yaklaşık yarım saat)Daha sonra dolmaların hizasında sıcak su katalım.Kısık ateşte pişirmeye devam edelim.Pişince;
SOSU İÇİN:
Tereyağı, dövülmüş sarımsak,yeteri kadar domates ve biber salçası,nane, isteğe göre pulbiber
Son olarak yağ da bu malzemeleri kızdırarak yemeğin üzerine döküyoruz.Servis yaparken genişçe güzel bir kaba ters çeviriyoruz.Servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.

e

SiteEkle.Com.Tr