3 Ocak 2015 Cumartesi

KESTANELİ PASTA (PANDİSPANYA)

MALZEMELER:
PANDİSPANYA İÇİN:
3-4 tane yumurta
4 fincan pudra şekeri
4 fincan elenmiş un
limon veya portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu [Kabartma tozunu ilave edince biraz limon suyu da sıkalım üzerine.]
SOS MALZEMELERİ:
Kestane tatlısı, sade muhallebi kreması, ceviz
ÜZERİ İÇİN:
Çikolatalı muhallebi kreması ve kestane ve isteğe göre krem şanti, hindistan cevizi,vs.
HAZIRLANIŞI:
Pandispanya malzemelerini çırpalım.Kek kalıbımıza döküp pişirelim.Fırından alınca keki ortadan ikiye bölelim.ARASINA önceden hazırladığımız şerbetli kestane tatlısından koyalım.Kestane tatlısından da  kısaca bahsedecek olursak önce kestaneleri suda soyulacak kadar biraz haşlayalım.Kabuklarını soyduktan sonra hazırladığımız klasik tatlı şerbetinde biraz daha pişirelim.İçine tarçın ekleyebilirsiniz. Soğuduktan sonra çatalla biraz ezerek kekimize öyle sürelim.
MUHALLEBİSİ İÇİN:
2,5-3 Su bardağı süt, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı pirinç unu veya nişasta, limon kabuğu rendesi,
1-2 çorba kaşığı margarin
Muhallebisi de hazır olunca kestane tatlısının üzerine dökelim.Cevizleri unutmayalım.Ayırdığımız kekin diğer parçasını üzerine koyalım.Üzerine de aynı kremanın çikolatalısını yapalım[.Aynı  
malzemeye 1 paket kakao katıyoruz.] Kremamız hazır olunca  üzerine dökelim.İsteğe göre süsleyelim.Biz kızımla bu pastanın adını 2015 pastası koyduk.Krem şanti ile üzerine de 2015 yazdık.Kalpli kek kalıbında pişirdik.

B U KEKİ KESTANE TATLISI YERİNE SEVDİĞİNİZ REÇELLE VEYA MARMELATLA DA YAPABİLİRSİNİZ. AYRICA LİMON KABUĞU VEYA PORTAKAL KABUĞU RENDESİ OLMAZSA OLMASINIZ OLSUN KEKLERİNİZDE...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr