25 Ağustos 2016 Perşembe

KEŞAN/ERİKLİ




Kızımla beraber Keşan ilçesinin Erikli beldesindeydik.Bir kaçgün uzaklaşalım dedik.Burası küçük bir kasaba.Denizi ve kumu çok güzel.Sakin bir yer.Derler ya; Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun,gezdiğiniz yerler bizim olsun.SİZDE bir kaçgün şehir gürültüsünden uzaklaşmak isterseniz tercih edebilirsiniz.
Harita bir yere gitmeyi özlüyorsan işe yarar;uzak durmak için değil.Haritaları atlaslara yerleştirip kütüphanelere koymayalım bence.SİZCE?

9 Ağustos 2016 Salı

MARİE ANTOİNETTE

''EKMEK YOKSA PASTA YESİNLER''
Marie Antoinette'nin bu sözünü bilmeyen var mı? Duymayanımız yoktur.
Gelelim sade de sözü de uzatmadan;
Bazılarımız çayı sade içer;bazılarımız da çayın yanında illa aparatif birşeyler arar.Çayı demledim,bardağıma döktüm bir de çayın yanına birşeyler alayım derken; baktım ki dolapta birşeyler kalmamış.Birden aklıma o anda geliverdi işte. ''Ekmek yoksa pasta yesinler'' Dolabı bir daha açtım,şokellayı gördüm.Çocukça sevinerek '' yaşasın'' dedim .Çayımı içtim şokellamı da yedim.Sonra sözün üzerine düşünmeye başladım.Tarihten birkaç satır okudum.İzledim ama ardından tekrardan birkaç film daha izledim.Üzücü tabii ki.Siyasi açıdan kötü.Çeşitli yorumlar yapılmış,anlatılmış, çizilmiş tarihçiler tarafından. Sonra dedim ki kendi kendime.Aslında ne kadar da yaratıcı bir söz.
Bardağın diğer tarafından bakmak benimkisi.
e

SiteEkle.Com.Tr