24 Şubat 2010 Çarşamba

>Naneli Erişte Çorbası

>


MALZEMELER:

500 gram un
1 çay kaşığı tuz
yaklaşık olarak 2 su bardağı su
2 çorba kaşığı domates salçası veya 3 adet rendelenmiş domates
2 çorba kaşığı yağ
1 tutam nane
6 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI:

Un tuz ve su karıştırılarak çok sert olmayan hamur elde edilir. Yumruk şeklinde beze unla açılır.
Daha sonra artı şeklinde kesilir. Üst üste konularak iki parmak kalınlığında şeritler elde edilir.
Bu şeritler üst üste konur.Şeritlerin genişliği eriştenin boyu olacaktır. 3-4 mm kalınlığında kesilir ve kenarda bekletilir. Ardından tencereye yağ, rendelenmiş domates veya salça suyu katılarak
kaynatılır. Kaynayan suya erişteler katılır. ( erişte miktarı yapılacak çorbaya göre ayarlanır.)
Piştikten sonra nanesi katılarak servis edilir.


AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr