2 Mart 2010 Salı

>KAŞARLI ISPANAKLI TAVUK SARMASI

>MALZEMELER:
4 adet isteğe göre tavuk göğüs yada kalçalı but (kemiksiz)
1/2kg ıspanak (yapraklı kısımları)
1/2 su bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı sıvı yağ (ıspanaklar için)
tuz, karabiber, 1 orta boy soğan
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
kürdan
HAZIRLANIŞI:
Tavaya sıvı yağı alalım.Küçük küçük doğradığımız soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.Suyunu iyice süzdüğümüz ıspanak yapraklarını doğrayarak ekleyelim.Ispanaklar hafif kavrulunca tuz ve karabiber ekleyip ateşten alalım. Tavuk etlerinin içerisine ıspanaklı harcı yayarak üzerine kaşar peyniri koyalım.Rulo şeklinde sararak kürdanla tutturalım. Kızgın sıvı yağda ve ağır ateşte arkalı önlü sık sık çevirerek kızartalım.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr