4 Mart 2010 Perşembe

>ÇEMENLİ KAYIK POĞAÇA TARİFİ

>


MALZEMELER:

yarım paket margarin
1 su bardağı yoğurt
yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
kabartma tozu
çörek otu,susam, üstü için 1 yumurta


ÇEMEN MALZEMESİ İÇİN:

1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
50 gram peynir
2-3 diş sarımsak
karabiber, pul biber,kekik,nane
biraz maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı

NOT: isteğe göre peynirli maydanozlu harç, sucuk malzemeleri de konulabilir.


HAZIRLANIŞI:

Hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Kayık şekli verilerek isteğe göre hazırladığımız harç konulur. Yumurta sarısı sürülerek çörek otu ve susam katılarak fırına sürülür.
NOT : Harç malzemeleri hepsi birbirine karıştırılarak hazırlanır.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr