19 Ekim 2010 Salı

>İÇLİ KÖFTE (HAŞLAMA USULÜ İLE)

>


MALZEMELER:

25o gr.kıyma

2 adet soğan

tuz,karabiber

100 gr.ceviz

isteğe göre 1 çorba kaşığı salça ve maydanozda katılabilir.Ben salça katmadım.


HAMURU İÇİN:

1 su bardağı ince bulgur

1 su bardağından az irmik

250 gr.yağsız kıyma

2 adet soğan

tuz,karabiber

ÜZERİ İÇİN:

2 çorba kaşığı margarin,2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

salça isteğe göre konulabilir hatta sosuna dövülmüş sarımsakda katılabilir.

HAZIRLANIŞI:

Önce kıyma malzemelerini tavaya alarak kavuralım.Kavurduktan sonra içine karabiber ve ceviz katarak karıştıralım.İyice soğumasını bekleyelim.

Daha sonra hamur malzemesi için hamur kabını alalım.Bulguru sıcak suyla ıslatarak üzerini kapatarak 15 dakika kadar bekletelim.Bulgurumuz kabardıktan sonra rendelenmiş soğan,kıyma,irmik isteğe göre yarım su bardağı un, tuz,karabiber birlikte iyice yoğurulur.Yanımıza bir kase su da alalım ki arada bir avuçla su alarak yoğuralım.Ellerimizi ıslatılarak ceviz büyüklüğünde parçalar alalım.Ortasına hazırladığımız içten koyarak poğaça yapar gibi ağzını kapatalım. İster yumurta gibi, ister yuvarlak şekil verelim.

Tuzlu kaynar suda haşlayalım.İçine 1-2 damla limon sıkabiliriz.(Dağılmaması için )
Köfteler kaynadıktan sonra delikli kepçe ile süzülerek servis tabağına alınır.Üzeri için ,sosu hazırlanarak
köftelerin üzerinde gezdirilir.İstenirse hazırlanan köfteler kızgın yağda kızartılır.
AFİYET OLSUN.

1 yorum:

  1. >Nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Çok severim ama henüz kendim yapmayı denemedim. Size afiyetler olsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil

e

SiteEkle.Com.Tr