3 Ekim 2010 Pazar

>HAMSİLİ PİLAV

>
MALZEMELER:
1,5 su bardağı pilavlık pirinç
1 kg hamsi
1 kahve fincanı sıvı yağ 1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü ve 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tutam maydanoz,nane,taze soğan isteğe göre,dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
2 adet limon,tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
Önce hamsiler kılçıklarından ayırarak temizlenir.Bol suda yıkanıp biraz tuzlayarak kenarda bekletilir.Tencereye ince doğranmış soğan,fıstıklarla beraber pembeleşene kadar yağda kavrulur.Pirinç iyice yıkanıp suyu süzüldükten sonra soğanlarla birlikte biraz kavrulur.Üzerine çıkacak kadar su konduktan sonra yıkanmış üzüm, tuz ve şeker katılır.Suyunu çekinceye kadar ağır ateşte pişirilir.Demlendikten sonra içine ince kıyılmış maydanoz,nane,taze soğan,dereotu vebaharatlar ile limon suyu katılır birlikte karıştırılır.Tepsinin dibine yağlı kağıt koyduktan sonra 1 çorba kaşığı zeytin yağı ile yağlandıktan sonra hamsilerin sırtı tepsiye gelecek şekilde ve yanyana birbirinin üstüne dizerek boşluk bırakmadan yerleştirilir.Hazırlanan iç pilav hamsilerin üzerine dizilişlerini bozmadan yerleştirilir.Geri kalan hamsileri sırtı yukarıya içi pilava gelecek şekilde yerleştirilir.Üzeri 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlanır.Biraz karabiber serpilir.Limonlar dilimlenerek üzerine yerleştirilir.Fırına sürülür.Hamsiler kızarınca fırından çıkarılır.Servis tabağına ters çevrilerek daha sonra dilim kesilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr